olej kokosowy wybielanie zębów

Olej kokosowy zyskał w ostatnich latach sporą sławę. Znalazł szerokie zastosowanie w kuchni oraz w kosmetyce. W tym artykule podam propozycje wykorzystania tego oleju w pielęgnacji skóry, zębów i włosów oraz napiszę, co wpływa na jego wyjątkowe właściwości. Olej kokosowy: co to takiego? Olej kokosowy tłoczony jest z miąższu kokosa.  Aby mieć pewność, że używamy oleju najwyższej jakości, warto wybierać do naszych receptur kosmetycznych olej tłoczony na zimno oraz nierafinowany, gdyż zachowuje on większą ilość substancji odżywczych. Ok. 90% wszystkich kwasów tłuszczowych obecnych w oleju kokosowym stanowią nasycone kwasy tłuszczowe, wśród których znajdziemy największą ilość kwasu laurynowego (ok. 47,5% wszystkichWięcej